Skip to content

Kalakeitto nro 1: Tulinen kookoskalakeitto

helmikuu 6, 2012

Hiio-hoi! Onkohan täällä ketään? Siis miten tuo joulu aina tekee tämän saman…? Jotenkin tulee niin yliannostus ruoanlaittoa, ettei jaksa niitä joulusapuskoja enää jälkikäteen tänne kirjata ja sitten jää koko blogi hunningolle. Nyt päätin jättää suosiolla sen jouluruokien kirjaamisen ensi jouluun, että jospa tämän bloggailun saisi taas käyntiin.

Tuskin olen ainoa, joka laittaa näin pakkasella erittäin paljon keittoja. Meillä on melkein joka toinen ruoka keittomuodossa näin tammi- ja helmikuussa. Niinpä tännekin tupsahtaa nyt sitten oikein kolmen kalasopan putki. Ensimmäisenä on erittäin lämmittävä ja aivan ihana kookoskalakeitto. Kehuja olen tästä saanut muiltakin kuin oman perheen jäseniltä, joten uskallan kehua, että hyvettä on!

Voin luvata, että tämä tekee kauppansa pakkaspäivänä.

Tulinen kookoskalakeitto

2 chiliä
Iso pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
Oliivi- ja seesaminsiemenöljyä
Pari kourallista herkkusieniä
1 porkkana
1 suippopaprika
1 salaattisikuri
1 Tom Yam -maustepussi (tai jos ei ole, niin vaikkapa kasvislientä ja sitruunaruohoa)
1 lime
1 prk kookosmaitoa
Suolaa
5 tl raakaruokosokeria
1 ruukku korianteria
1 iso kuhafile

Paloittele chilit, valkosipulit ja inkivääri hienoksi ja kuullota oliivi- ja seesaminsiemenöljyjen sekoituksessa. Lisää viipaloidut herkkusienet, porkkana sekä suikaloitu paprika. Pyörittele hetki. Lisää vettä ja kookosmaito. Mausta Tom Yam -keitolla, limemehulla, suolalla ja raakaruokosokerilla. Keitä kasvikset kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa suikaloitu salaattisikuri ja kuhasuikaleet ja keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kuha on kypsää. Mausta vielä hienonnetulla korianterilla.

Advertisements
2 kommenttia leave one →
  1. helmikuu 6, 2012 9:46 pm

    Täälä ollaan!!!
    Keitto kuulostaa aivan ihanaiselta, korianteri on niin hyvää, yrtti jika sopii sekä talvimakuihin että kesään. Paitsi että talvisin paleltuu aina matkalla kaupasta kotiin!

    • Kirsikka permalink*
      helmikuu 10, 2012 10:18 am

      Nanna, niin on, siis korianteri hyvää! Se on yksi lempiyrteistäni. Käyttäisin enemmän, jos Mieskin tykkäisi siitä;D. Ja kurkku paleltuu kanssa aina. Ja se on sit kauheen makuinen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: