Skip to content

Ravinteli Bertha Tampereelta

maaliskuu 13, 2012

Olimme viikonloppuna nauttimassa joululahjaamme, eli illallista Ravinteli Berthassa, Tampereella. Ja koska suosittelen kyseistä ravintolaa aivan ehdottomasti, niin kehutaanpas sitä vähän blogissakin.

Ravintolan konsepti on hieman poikkeava. Menusta ei valita annoksia, vaan raaka-aineet. Esimerkiksi alkupalan kohdalla saattaa lukea silakka, kananmuna, jokirapu ja sitten jännityksellä odotetaan, mitä tuleman pitää. Mielenkiintoista ja hauskaa!

Neljän hengen seurueemme oli kovin yksimielinen ruokien suhteen, naiset saivat eteensä samat annokset ja miehet samoin. Meidän naisten silakka, peruna, kananmuna -alkupala jakoi mielipiteitä. Minusta annos oli hieman mitäänsanomaton (verrattuna siihen, että yleensä alkupalat ovat niitä parhaita esityksiä), mutta siskoni mielestä erinomainen. Miehillä oli annos punajuuresta, vuohenjuustosta ja basikasta. Edelleen myös se oli hieman tylsä ja yllätyksetön, joskin ihan maukas.

Mutta pääruokien kohdalla repesi. Aivan fantastisia annoksia ja varsinkin kastikkeet olivat uskomattomia. Annokseni kastike on varmasti paras, mitä olen syönyt. Annos oli aika suolainen, mutta toisaalta makua sitten kyllä riittä vaikka muille jakaa. Me naiset söimme peruna, sinisimpukka, kuha -annoksen, jossa sinisimpukka oli juurikin kastikkeen muodossa. Toistan nyt itseäni, mutta yksi parhaista ravintola-annoksista, mitä olen syönyt. Miehet söivät hereford, papu, herkkusieni -annoksen ja kastiketta ylistivät hekin. En nyt paljasta annoksista enempää, niin jännitys säilyy, jos käytte testaamassa.

Jälkiruoissa oli hieman hajontaa. Muiden jälkiruoat olivat oikein onnistuneita, joskaan eivät ihan ilotulitusten arvoisia, mutta omani eli omena, valkosuklaa, laventeli jäi reilusti pääruoan ja oivallisen pehmeän ja lämpimän väli-Tilsitin varjoon.

Ruokien kanssa otimme suositusviinimenun. Itse olisin tehnyt viinivalinnat hieman toisin, mutta eivätpä ne minullakaan mitenkään aina onnistu. Alkukuohuva oli englantilaista (!) roseeta ja aivan täydellistä.

Lisää näitä!

Advertisements
2 kommenttia leave one →
  1. maaliskuu 31, 2012 4:43 pm

    Mielenkiintoinen tapa tehdä ravintolabisnestä. Kenties kokeilen paikkaa kun tulen sinnepäin. Nettivarausidea on ihan kiva 🙂

    • Kirsikka permalink*
      huhtikuu 3, 2012 8:58 pm

      LukanLusikassa, no joo, se oli kyllä mielenkiintoinen:). Kannattaa mennä, jos Tampereella piipahtaa! Nämä on niitä erikoisuuksia, joista ei kuulisi, ellei asuisi sisko Tampereella:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: