Skip to content

Karibian jerk – paras grillimarinadi

Touko 17, 2012

Lueskelin Mondon ruokalehteä ja silmille pomppasi Jamaikalla ja Caymansaarilla grilliruokiin hierottava jerk-kastike. Ainesosalista oli niin pitkä ja erikoinen, että pakkohan sitä oli kokeilla. Jestas sentään, että oli hyvää. Ja ihmeellisintä tässä on se, että kun maistaa tuota kastiketta, niin se ei ole jotenkaan juuri minkään makuinen. Kaikkea on ehkä liikaa niin, että mikään ei maistu. Mutta, kun sen hieroo ruokaan ja sen ruoan grillaa, niin avot! Siis käsittämättömän hyvää. Kastike jotenkin sulautuu ruoan omaan makuun yhdessä grillin savun kanssa, eli marinadi ei maistu ”yli” tai enemmän kuin ruoka itse. Yleensähän grilliruoissa melkein maistuu marinadi enemmän kuin mikään muu. En ehkä osaa selittää, kokeilkaa itse! Tahna säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa. Grillasimme tästä satsista muistaakseni kolme kertaa, että riittoisaa on.

Karibian jerk

Kourallinen timjaminlehtiä
2 rkl tuoretta korianteria
2 kanelitankoa
1 tl korianterinsiemeniä
2 tl mustapippureita
3 tl maustepippureita
Kuivattua chilirouhetta maun mukaan (laitoin ehkäpä noin 3 tl)
6 valkosipulinkynttä
1 tl muskottipähkinää
2 tl raastettua inkivääriä (tuoretta)
2 limetin mehu
1 limetin kuoriraaste
1,4 dl öljyä (ohjeessa oli rypsiöljy, mutta laitoin oliiviöljyä, kun se vaan on parasta)

Murskaa kuivatut mausteet ensin morttelissa. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja pyöritä tahnaksi.

Lähde: Mondo Ruoka & Matka

Hieroimme kastiketta erilaisten kasvisten (mm. munakoiso ja kesäkurpitsa) sekä Miehen lihan ja meikäläisen tofun pintaan. Kasvisten ja lihan/tofun ei tarvitse antaa marinoitua, eli grilliin vain suoriltaan. Tofun saa muuten maukkaaksi suolaamalla sen etukäteen. Eli teen kuten kalankin kanssa: karkeaa merisuolaa pintaan ja jääkaappiin. Suola rapsutetaan pois ennen kastikkeella maustamista ja grillaamista. Huomaa muuten suolata muutkin raaka-aineet, sillä jerkissä ei ole suolaa.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. Touko 24, 2012 8:34 pm

    Kiitos vain tuosta tofun suolausvinkistä. Vaikka olen tofua syönyt aineskin15 vuotta, niin enpä ole tajunnut sitä suolata. Mutta kokeilenpa ensi kerralla ja tuota grillikastiketta täytyy kokeilla kanssa, Thankjuu 🙂 ja jos sulla jotain muitakin loistotofu ohjeita niin laitappa vaan jakoon. Itsellä on ne pari joita teen aina ja ne tökkii jo aika vahvasti ..

    • Kirsikka permalink*
      Touko 27, 2012 8:46 pm

      Mansardiakaton alla, joo, hokasasin tuon tofun suolauksen itsekin ihan vasta. Se kun on muuten niin mautonta… Mietin, että jotenkinhan siihenkin pitää saada makua. Laittelen tänne tofuruokiakin, kunhan niitä värkkäilen. Nyt vaan aikaa tuntuu riittävän vain yhdelle blogille, joten tämä jää vähän varjoon…:D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: