Skip to content

Tyrnimehu

elokuu 5, 2012

Se on taas niinkuin mehuaika. Olen keitellyt pitkin kesää tuoremehuja, lähinnä raparperista. Välillä ihan sellaisenaan ja välillä mintulla tai sitruunalla maustettuna. Ja nyt porisee maijassa herukkamehut.

Tyrnimehu

Sain isomummilta ison rasian tyrnimarjoja, joista keitin myös niin ihanaa tuoremehua. Eli tyrnit vaan kattilaan ja vettä täyteen. Sokeria saa laittaa reilusti, tyrni on niin hapan. Melkein tuplasin raparperimehuun käyttämäni sokerin. Ja sitten keitellään, kunnes marjat ovat mehunsa antaneet ja sen jälkeen siivilän kautta pulloon. Marjat olivat pakastettuja, joten mehu juodaan nyt heti, muuten olisin pakastanut osan. Säilyy tosi hyvin jääkaapissakin, en osaa sanoa tarkalleen kauanko, mutta kyllä se minun mielestäni ennemmin viikkoja on kuin päiviä (siis ainakin kaksi viikkoa minusta).

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: