Skip to content

Välipalamyslipatukat

elokuu 8, 2012

Pikkuveljeni lähetti minulle sen kuuloisen ohjeen, että pakkohan sitä oli tehdä. On nimittäin ihan älyttömän hyviä! Tein ekan satsin ihan alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta ne olivat makuuni liian öljyisiä ja liian makeita. Nyt tein uuden satsin, jossa vähensin öljyn määrää kahteen kolmasosaan ja sokerin sekä hunajan määrää lähes yhteen kolmasosaan. Nyt ovat enemmän välipaloja kuin karkkeja, mutta hyviä silti. Ja heittelin sekaan vielä kaikkea kaapista löytyvää superruokaa, niitä ei alkuperäisessa ohjeessa ollut. Tosin makean määrää lisään kyllä hieman seuraavaan satsiin, eli ehkäpä noin puoleen alkuperäisestä.

Välipalamyslipatukat (meikäläisen versio)

1,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl ruokosokeria
2,5 dl pähkinöitä ja muuta kivaa (saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita, kaakaonibsejä)
2 dl kaurahiutaleita
1 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vihreäteejauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuivattuja karpaloita, osa gojimarjoja

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuumenna öljyä, hunja ja sokeri kattilassa niin, että sokeri sulaa öljyyn. Kaada kuivien aineiden sekaan ja levitä pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia, 175 astetta. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa patukoiksi.

Energiamyslipatukat (alkuperäinen versio, ilmeisesti Pirkka-lehdestä)

1,5 dl rypsiöljyä
1,2 dl juoksevaa hunajaa
1,2 dl palmu- tai ruokosokeria
0,5 dl saksanpähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kookos- tai täysjyväjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maissimuroja
0,5 dl kuivattuja karpaloita
0,5 dl rusinoita
Ripaus vaniljasokeria ja kanelia

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuumenna öljyä, hunja ja sokeri kattilassa niin, että sokeri sulaa öljyyn. Kaada kuivien aineiden sekaan ja levitä pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia, 175 astetta. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa patukoiksi.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
  1. elokuu 9, 2012 7:11 pm

    Oi nam! Mun on pitänyt tehdä saman tapaisia myslipatukoita jo vaikka kuinka kauan.. Nää näyttää kyllä tosi herkuilta 🙂

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 12, 2012 9:16 am

      Mimosa, kiitti:). Ja on tosi helppo ja nopee tehdä:).

  2. elokuu 16, 2012 10:59 pm

    Ah, jotain tälläistä maukasta ja energistä olen etsinyt! Ihana ohje, kiitos!

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 19, 2012 12:39 pm

      Ole hyvä Terttu, se todella on yhtä hyvää, kuin miltä kuulostaa:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: