Skip to content

Punaherukkapiirakka

elokuu 12, 2012

Punaherukoita jäi mehunkeitosta yli pieni määrä ja päätin pyöräyttää piirakan ylijääneistä marjoista. Harvemmin on tullut herukoista piirakkaa tehtyä. Piirakkapohja on helppo ja nopea, täyte mehukas ja raikas.

Punaherukkapiirakka

Piirakkapohja

100 g voita
2 1/2 dl  vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu (hieman jäähtynyt) voi ja muna. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

5-10 dl marjoja
1/2 prk eli noin 250 g turkkilaista jogurttia
2 rkl mehua
Noin 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Kaada marjat vuokaan, sekoita täytteen aineet ja kaada marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ohje on muokattu Pirkka-ohjeesta.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. Sulassa sovussa permalink
    elokuu 15, 2012 11:22 am

    Oi kun on herkullista! Joka elokuinen mehunkeitto meneillään, joten osan marjoista voisin jättää tällaiseenkin. Löysin kielen mennessään vievän blogisi, kun googletin mehunkeittoa :). Ajattelin postata myös omaan blogiini mehunkeitto-ohjeet, ja tarkastin, onko oma tyylini täysjärkinen ;)…

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 16, 2012 7:31 pm

      Kiitos sulassa sovussa:). Kannattaa vähän säästää piirakkaankin;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: