Jokirapuskagen
Loimulohiateria aloitettiin jokirapuskagenilla. Täytyy sanoa, että vaikka tämä on niitä helpoimpia (ja varmimpia) alkupaloja, niin kyllähän se on aina yhtä hyvää. Reseptin keksijä voi kyllä onnitella itseään, aika upean reseptin tuli kehitelleeksi. Tarina kertoo, että toast skagen syntyi, kun venekunta on oli häviämässä purjehduskilpailun ja kokki halusi loihtia jotain, mikä piristäisi miehistöä. Jäljellä olivat vain nämä ainekset, ja niistä syntyi skagen toast. Aika oivallista, että veneessä olivatkin juuri nämä ainekset, me herkkusuut kiitämme sattumaa. Myöhemmin samainen kokki otti leivän listalleen ravintolassaan Tukholmassa. Ja nythän leipää saa joka toisesta ravintolasta Pohjoismaissa.
Jokirapuskagen
2 prk jokirapuja
1 prk ranskankermaa
Noin 1 dl majoneesia
2 kovaksi keitettyä munaa
Nippu uusia punasipuleja (pieniä) tai 1 iso vanha punasipuli
Nippu tilliä
(Suolaa)
Mustapippuria
Saaristolaisleipää
Voita
Valuta ravut hyvin. Hienonna munat, sipulit ja tilli. Sekoita kaikki aineet. Mausta mustapippurilla ja tarvitatessa suolalla. Anna täytteen maustua jääkaapissa.
Paista leivät voissa juuri ennen tarjoilua ja kokoa annos. Tarjoa heti ja nauti saamistasi kehuista!