Siirry sisältöön

Jokirapuskagen

19 elokuun, 2012

Loimulohiateria aloitettiin jokirapuskagenilla. Täytyy sanoa, että vaikka tämä on niitä helpoimpia (ja varmimpia) alkupaloja, niin kyllähän se on aina yhtä hyvää. Reseptin keksijä voi kyllä onnitella itseään, aika upean reseptin tuli kehitelleeksi. Tarina kertoo, että toast skagen syntyi, kun venekunta on oli häviämässä purjehduskilpailun ja kokki halusi loihtia jotain, mikä piristäisi miehistöä. Jäljellä olivat vain nämä ainekset, ja niistä syntyi skagen toast. Aika oivallista, että veneessä olivatkin juuri nämä ainekset, me herkkusuut kiitämme sattumaa. Myöhemmin samainen kokki otti leivän listalleen ravintolassaan Tukholmassa. Ja nythän leipää saa joka toisesta ravintolasta Pohjoismaissa.

Jokirapuskagen

2 prk jokirapuja
1 prk ranskankermaa
Noin 1 dl majoneesia
2 kovaksi keitettyä munaa
Nippu uusia punasipuleja (pieniä) tai 1 iso vanha punasipuli
Nippu tilliä
(Suolaa)
Mustapippuria

Saaristolaisleipää
Voita

Valuta ravut hyvin. Hienonna munat, sipulit ja tilli. Sekoita kaikki aineet. Mausta mustapippurilla ja tarvitatessa suolalla. Anna täytteen maustua jääkaapissa.

Paista leivät voissa juuri ennen tarjoilua ja kokoa annos. Tarjoa heti ja nauti saamistasi kehuista!

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: