Hottisherkkusienet
Nythän on sellainen tilanne, että vaikka kuinka sienestystä ja sieniä rakastankin, niin aika peijakas pienen lapsen kanssa on sen verran kortilla, että toistaiseksi en metsään ole ennättänyt. Menen kyllä. Mutta nyt kuukauden ruokahaasteeseen vastataan tylsästi herkkusienillä. Ja itse olen kyllä myös herkkusienten suuri ystävä, vaikka ne eivät olekaan verrattavissa oikean metsän antimiin. Loimulohen kylkeen loihdin hottisherkkusieniä, avotulella paistettuja. Naapurit olivat syömässä ja niin lohi kuin sienetkin saivat vuolaita kehuja, joten kisataan sitten herkkusienillä.
Hottisherkkusienet
2 pkt herkkusienä (keskikokoisia)
Isohko pala inkivääriä
1 chili
Valkosipulia niin, että tukka lähtee (5 isoa kynttä)
Oliiviöljyä
Seesaminsiemenöljyä
Makeaa soijakastiketta
Loraus juoksevaa hunajaa
Paloittele inkivääri, chili ja valkosipulit. Sekoita aineksista marinadi, tarkista maku ja suola. Laita herkkusienet marinoitumaan siihen mielellään ainakin pariksi tunniksi.
Liota varrastikkuja marinoitumisaika vedessä, etteivät tikut pala tulilla. Pujota sienet tikkuihin ja grillaa kypsiksi.