Skip to content

Mustikkapiirakka

elokuu 23, 2012

Loimulohiateria päätettiin yhtä suomalaiseen tyyliin kuin se oli alkanutkin. Tämä mustikkapiirakka taitaa olla pitkästä aikaa lempparini, sillä pohja on rapea ja hyvä, täyte mehukas, muttei liian makea. Kermavaahtoa/vaniljavaahtoa/jätskiä kylkeen, niin kyllä toimii.

Mustikkapiirakka

Piirakkapohja

100 g voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu (hieman jäähtynyt) voi ja muna. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

5-10 dl marjoja
1 prk kermaviiliä
2 rkl mehua
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Kaada marjat vuokaan, sekoita täytteen aineet ja kaada marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ohje on muokattu Pirkka-ohjeesta.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: