Mustikkapiirakka
Loimulohiateria päätettiin yhtä suomalaiseen tyyliin kuin se oli alkanutkin. Tämä mustikkapiirakka taitaa olla pitkästä aikaa lempparini, sillä pohja on rapea ja hyvä, täyte mehukas, muttei liian makea. Kermavaahtoa/vaniljavaahtoa/jätskiä kylkeen, niin kyllä toimii.
Mustikkapiirakka
Piirakkapohja
100 g voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu (hieman jäähtynyt) voi ja muna. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
5-10 dl marjoja
1 prk kermaviiliä
2 rkl mehua
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Kaada marjat vuokaan, sekoita täytteen aineet ja kaada marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ohje on muokattu Pirkka-ohjeesta.