Siirry sisältöön

Kurpitsapihvit

26 elokuun, 2012

Pidän itse kovasti kurpitsasta, mutta jotenkin en oikein osaa käyttää sitä. Syksyisin teen tietenkin pakolliset kurpitsakeitot sun muuta, mutta muuten kurpitsa on meillä aika harvinainen herkku. (Kesäkurpitsa on tietenkin ihan oma lukunsa.) Nyt ostin kaupasta buttrnut-kurpitsaa ja paistoin siitä ihan tyynesti pihvejä. Ja oli muuten hyvää! Näin ainakin tulen jatkossakin kurpitsaa käyttämään. Ja kai sitä voisi paistaa kuutioina ihan lisäkkeeksi tai salaattiin… Luulen, että kurpitsan käyttö meillä lisääntyy monta sataa prosenttia. Tämä oli muuten myös todella yksinkeratainen ja nopea ruoka, että ihan sopii arki-iltaankin. Lisäkkeeksi keitin erivärisiä vihanneksia: violettia kukkakaalia, vihreää – mitä-se-nyt-on -romanescokaalia (missä on niitä kukkuloita) ja keltaista kesäkurpitsaa ja tein peruskermaviilikastikkeen.

Kurpistapihvit halloumin kera

1 butternut-kurpitsa
Noin 1/2 pkt halloumijuustoa
Oliiviöjyä, suolaa, mustapippuria

Kuori kurpitsa, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja suolaa molemmin puolin. Rouhaise halutessasi myös mustapippuria. Liota halloumia hetki (noin 5-10 min) vedessä, jotta liika suolaisuus häviää. Leikkaa juusto ohuiksi siivuiksi. Paista pihvit ja juustot pannussa oliiviöljyssä ja tarjoa päällekkäin aseteltuna.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: