Siirry sisältöön

Burgundinpata tofusta

4 marraskuun, 2012

Syksy on meillä muun muassa pataruokien aikaa. Varsinkin viikonloppuisin, kun ruokaa on aikaa haudutella pidempiäkin aikoja, on jotenkin niin tunnelmallista työntää mehevä pata uuniin ja nuuhkia mahtavia tuoksuja ruoan muhiessa. Nyt olen löytänyt ihan uuden patavireen, nimittäin keksin tehdä burgundinpadan tofusta. Pelkkä kasvispata ei jotenkin oikein innosta, mutta tästä tuleekin ihan loistava. Voihan siihen tietenkin käyttää soijasuikaleita tai seitania, mutta tofu on aina niin helppo. Tällainen pata muhii taas itse asiassa tuolla uunissa, tuoksut ovat huumaavat. Muulle perheelle porisee vieressä perinteinen lihaburgundinpata.

Rustiikkinen burgundinpata tofusta

2-4 porkkanaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 pkt herkkusieniä
1 pkt tofua
Voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
Noin 3 dl punaviiniä (olen käyttänyt ihan burgundia, mutta kaikki käy)
Muutama desi vettä
Kasvisliemikuutio
2 laakerinlehteä
Tuoretta timjamia
Suolaa ja mustapippuria
(1 tl sokeria)

Sulata voinokari padassa ja kuullota porkkanakuutioita hetki voissa. Lisää puolitetut sienet ja sipulilohkot sekä viipaloidut valkosipulit. Sekoita kasvisten joukkoon vehnäjauho ja kaada joukkoon viini sekä vetta niin, että lientä tulee sopivasti. Ruskista tofu pannulla hyvin, mausta suolalla ja lisää pataan. Lisää pataan myös mausteet.  Maista liemen suola. Joskus tomaatti kaipaa pyöreyttä, joten lisään silloin ripauksen sokeria. Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa parin tuntia. Tarjoile ihanan maalaisleivän kanssa, perheen pienelle keitän perunaa.

Inspiraatiota pataan sain myös Hans Välimäeltä Hansin matkassa -ohjelmasta.

2 kommenttia leave one →
  1. 23 marraskuun, 2012 2:57 pm

    kiitos! tän mä testaan!! olen ollut tosi heikko patojen kanssa, mutta kokeilenpa jos innostuisin siihen suuntaan minäkin 🙂

    • Kirsikka permalink*
      25 marraskuun, 2012 9:52 pm

      Mansardikaton alla, suosittelen:D.

Jätä kommentti