Siirry sisältöön

Tosca-omenapannukakku

29 elokuun, 2010


En tiedä, onko teillä omenapuita, mutta meillä on (vähän liikaakin). Ja niitä omenoita tulee tänä vuonna aivan älyttömästi, siis kerta kaikkiaan. Onko muilla sama tilanne? Vaikka kuinka yritän syödä niitä nyt ja laittaa säilöön, niin suurin osa menee silti valitettavasti tunkiolle.

Olin varannut perjantai-illaksi mehuajan. Äitini tuli auttamaan mehurumbassa, sillä miehen piti käydä hoitamassa muutama juttu raksalla. Keräsimme ensin kolmistaan omenoita muutaman hetken ja 80 kiloa omppuja lähti mukaamme mehuasemalle. Ja lähes yhtä monta litraa mehua tuli takaisin. Ja nyt molemmat pakastimet ovat TÄYNNÄ. Sinne ei mahdu edes nakkimakkaraa. Ja siis omenoita käytettiin ehkä kymmenesosa, korkeintaan. Että ystävät, tuttavat, sukulaiset, ohoi, ken omppuja halajaa!?!

80 kiloa omenoita.

Mehuhärveli puristaa mehulitrat hetkessä.

Ilalla olikin sitten hyvä syy herkutella. Teimme äitini kanssa tosca-omenapannaria, ja ai että oli nannaa. No, pannaria toscalla, ei kai siitä voi muuta tullakaan kuin nannaa? Idea toscapannariin on alunperin Mitä tänään syötäisiin? -lehdykästä.

Toscapannari on ihanaa.

Tosca-omenapannukakku

5 dl maitoa
2 kananmunaa
Noin 2 dl jauhoja
1 tl suolaa

Muutama omena
Sokeria
Voita

Vatkaa munat ja maito. Lisää suola ja vatkaa joukkoon jauhot. Määrä on noin, en mitannut jauhoja. Laita uunipellille muutama nokare voita ja kuumenna pannu uunissa. Kaada taikina kuumalle pellille ja paista sitten ensin noin 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Lohko omenat ja ripottele ne puoliksi paistetun pannukakun päälle. Mikäli omenat ovat oikein happamia, ripottele niiden päälle sokeria. Levitä päälle vielä tosca ja paista pannaria vielä noin 15 – 20 minuuttia.

Toscakuorrutus

3/4 dl voita
1 pss (100 g) mantelilastuja
3/4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa

Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sekoittele varosti, etteivät mantelilastut murskaannu.

Ja jätskiä päälle, totta kai.

11 kommenttia leave one →
  1. 1 syyskuun, 2010 8:53 pm

    Näyttääpä hyvältä!! 🙂 Kiva omenatorttuidea tämä – olen juuri tulossa Suomeen, ja siellä on varmasti taas piha täynnä omenaa, jota äitini yrittää säilöä kaikin mahdollisin tavoin talveksi! Siis miten paljon omenaa voi pari puuta tuottaa??! Hauskaa omenarumbaa joka tapauksessa! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      2 syyskuun, 2010 6:25 pm

      Kiitos Italiansalaatti, tosin tästä tämänvuotisesta omenasatorumbasta alkaa olla jo hauskuus kaukana:). Niitä on aivan älyttömästi. Ei vaan, ihanaahan se on, kun tulee satoa. Kivaa Suomen-reissua!

  2. 2 syyskuun, 2010 8:02 am

    Hei Kirsikka!
    Uusi blogisi on todella kiva! En tiedä johtuuko blogialustan eroista vai mistä, mutta tämä tuntuu jotenkin ”henkilökohtaisemmalta”, tai persoonallisemmalta, kuin aiemmalla alustalla ollut blogi; tällaiset on pieniä juttuja, mutta pidän ainakin itse siitä fiiliksestä että blogin pitäjän nimi ja tunnelmat on helppo tavoittaa 🙂

    • Kirsikka permalink*
      2 syyskuun, 2010 6:27 pm

      Hei Anna! Tykkään tästä itsekin paaaljon enemmän. Sinänsä paljon ei ole muuttunut, mutta jotain kuitenkin. Tähän saan muokattua ulkoasun itse ja laitettua sivuun lempiblogit yms. Ja kuvia saa paremmin esiin. Ollaanpa lukusalla siis:).

  3. surfie permalink
    2 syyskuun, 2010 2:28 pm

    Hei!

    Eksyin blogiisi, ja etenkin tämä resesti pääsee kokeiluun!
    Kauniit kuvasi ja hyvä kirjoitustyylisi innostavat lukemaan lisää postauksia, niitä odotellessa luenkin noita vanhoja.

    Osaatko auttaa, kun yritän seurata blogiasi Bloglovinin kautta, mutta se ei päivitä postauksia. Mistähän syystä?

    • Kirsikka permalink*
      2 syyskuun, 2010 6:51 pm

      Kiitos Surfie! Hiukan on nyt syyskaudella hiljaisempaa ruokajuttujen kanssa, kun me rakennamme taloa. Mutta pakkohan sitä on raksaajienkin syödä:). Että ei tämä ruokablogi ihan kuivu.

      Nyt pitäisi blogin toimia Bloglovinissa. Onnistuuko seuraaminen sieltä nyt?

      • surfie permalink
        3 syyskuun, 2010 4:59 am

        Kyllä nyt onnistuu seuraaminen, kiitos vain! 🙂

  4. äippä permalink
    5 syyskuun, 2010 6:54 pm

    Täytyy myöntää, että hyvää oli! Suosittelen. Oiskohan aika takuuvarma sääntö jauhon määrään, jos haluaa sen mitata, että noin puolet maidon määrästä jauhoja:D. Sellaista minä olen pitänyt mielessä.

    • Kirsikka permalink*
      6 syyskuun, 2010 6:59 pm

      Äipältä ne parhaat vinkit aina saa:). Pidämpä tuon korvan takana!

  5. Äippä permalink
    17 syyskuun, 2010 7:50 am

    Juu, ja tämä pannari lähtee vaihteeksi työpaikallekin perjantain iltapäiväkahveille! Vähän erilaista, näin omppuaikaan! Kiva, kiva:D

    • Kirsikka permalink*
      17 syyskuun, 2010 4:28 pm

      Pannariin ei kyllästy koskaan:).

Jätä kommentti