Skip to content

Ruokaa avotulella: loimulohi

elokuu 16, 2012

Meillä valmistui tänä kesänä kiviterassi tuohon pihalle. Tai itse asiassa koko piha valmistui tänä kesänä, keväällä siellä oli vielä mutakasoja… Muurasimme kiviterassille avotulipaikan, jossa on ihana tehdä loimulohta, paistaa makkaraa ja niin pois päin. Varsinkin syksyn viilenevät ja pimenevät illat ovat aika omiaan aidolle tulelle. Viime viikonloppuna tulipaikka oli ensimmäisessä testissä ja loistavastihan lohi siinä loimuttui!

Loimulohi kestää noin 1,5 tuntia, että ihan arki-illan pikaruoka se ei ole. Mies on meillä vastuussa tästä hommasta ja hän teki tämän lohen Rymättylän Herrankukkaron ohjeella. Hyvää oli, vaikka itse ehkä tykkään enemmän perinteisestä, eli käytännössä vain suolaa mausteeksi. Vai onko teillä jotain killeriohjeita?

Loimulohi

Hyvin suolattu lohi kiinnitetään lautaan, jonka voi päällystää esimerkiksi foliolla. Lauta asetetaan nojalleen nuotion viereen. Etäisyys on sopiva, kun pystyt pitämään kättä kalan edessä noin 10 sekuntia. Jos vähemmän, kala on liian lähellä tulta ja jos enemmän, kala on liian kaukana. Kypsymiseen menee kalan koosta riippuen noin 1,5 tuntia.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. elokuu 16, 2012 9:14 pm

    Nyt mä oon niin kateellinen, että savu nousee korvista!

    Upea tulipaikka ja upea lohi!

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 19, 2012 1:07 pm

      Kiitos Nanna:D! Tuo tulipaikka oli kieltämättä aika iso haave:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: