Ruokaa avotulella: loimulohi
Meillä valmistui tänä kesänä kiviterassi tuohon pihalle. Tai itse asiassa koko piha valmistui tänä kesänä, keväällä siellä oli vielä mutakasoja… Muurasimme kiviterassille avotulipaikan, jossa on ihana tehdä loimulohta, paistaa makkaraa ja niin pois päin. Varsinkin syksyn viilenevät ja pimenevät illat ovat aika omiaan aidolle tulelle. Viime viikonloppuna tulipaikka oli ensimmäisessä testissä ja loistavastihan lohi siinä loimuttui!
Loimulohi kestää noin 1,5 tuntia, että ihan arki-illan pikaruoka se ei ole. Mies on meillä vastuussa tästä hommasta ja hän teki tämän lohen Rymättylän Herrankukkaron ohjeella. Hyvää oli, vaikka itse ehkä tykkään enemmän perinteisestä, eli käytännössä vain suolaa mausteeksi. Vai onko teillä jotain killeriohjeita?
Loimulohi
Hyvin suolattu lohi kiinnitetään lautaan, jonka voi päällystää esimerkiksi foliolla. Lauta asetetaan nojalleen nuotion viereen. Etäisyys on sopiva, kun pystyt pitämään kättä kalan edessä noin 10 sekuntia. Jos vähemmän, kala on liian lähellä tulta ja jos enemmän, kala on liian kaukana. Kypsymiseen menee kalan koosta riippuen noin 1,5 tuntia.
Nyt mä oon niin kateellinen, että savu nousee korvista!
Upea tulipaikka ja upea lohi!
Kiitos Nanna:D! Tuo tulipaikka oli kieltämättä aika iso haave:).