Seitanpaistia pääsiäispöydässä
Tein seitanista ensimmäistä kertaa paistia ja se onnistui ihan hyvin. Ainoastaan kosteuden kanssa hieman mokasin. Paistoin seitanpaistin paistopussissa. Lihastahan irtoaa nestettä, jossa lihapaisti saa pussissaan lillua, niinpä ajattelin, että lisään tähän seitanpaistiinkin nestettä, tulee mehevämpi. Mutten hoksannut sitä, että sehän imaisee nestettä sisäänsä oikein aikalailla ja niinpä sitä tuli laitettua liian vähän. Eli paisti oli inan liian kuiva tai sitkeä. Eli joko se olisi kannattanut keittää ensin kasvisliemessä, kuten seitanpalatkin tai vaihtoehtoisesti lientä olisi pitänyt laittaa paistopussiin enemmän. En kerralla taas viisaampi, mutta siis hyvää oli. Teen toistekin.
Seitanpaisti
3 dl gluteiinijauhoa
2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 tl savusuolaa
Lisäksi pääsiäiseen sopivia mausteita, kuten kuivattua rosmariinia, timjamia jne.
Oliiviöljyä, tuoreita rosmariininoksia, rose- ja mustapippuria, punaviinietikkaa, valkosipulinkynsiä
Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää soijakastike ja vesi. Vaivaa ja muotoile paistiksi.
Paista paistiin ensin kaunis ruskea pinta pannulla oliiviöljyssä. Aseta paisti paistopussiin. Sekoita punaviinietikasta ja pannun oliiviöljystä kastike (tähän siis lisäisin enemmän nestettä, kasvislientä varmaankin) ja kaada paistopussiin. Heitä sekaan vielä mausteet, sulje pussi ja paista noin 200 asteessa noin puolisen tuntia. Tarjoa minttuhyytelön kanssa.